Felmeddelanden kan uppstå av olika anledningar.

Om du får ett felmeddelande på vår webbplats kan du prova följande steg:

-Ladda om sidan eller starta om webbläsaren
- Logga ut och logga in igen på ditt "mitt zooplus"-konto
- Rensa webbläsarens cache och cookies
- Använd en annan webbläsare eller en annan enhet om möjligt

Om dessa åtgärder inte löser felet skulle det vara till stor hjälp för oss om du skickar en skärmdump av felmeddelandet till oss och eventuella detaljer angående när felet inträffade, vilken sida du var på och vad du försökte göra när du fick meddelande.

Vi behöver också veta följande:

- ditt operativsystem (Windows, iOS, etc.) och versionsnummer
- vilken webbläsare du använder och versionsnumret

Kontakta vår kundtjänst för ytterligare hjälp.